Bemutatkozás


Teljes nevem dr. Kolozsi Péter. Debrecenben születtem. Gyerekkorom a Nagyerdő környékén telt el, ennek köszönhetően a Kardos utcai (Hatvani István) általános iskolába jártam, közben az iskola mellett lelkes természetbaráttá váltam. Ebből az időből indult a magyar történelem iránti érdeklődésem is.

Középiskolám a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma volt. Sok mindent vártam a Refitől, sajnos csalódnom kellett. A családi és egyéb problémák miatt belemenekültem azon témakörökbe, amelyek már régóta érdekeltek; térképrajzolás, Trianon-kérdés, magyar történelem, földrajz, időjárás stb. Békességre vágytam, ezt meg is találtam a természetben, pontosabban a hegyekben, amelyek azóta is "támaszt" nyújtanak.

Az érettségi után a Discimus Üzleti Iskolába kerültem, ahol az összes lehetséges szakot elvégeztem, majd felvételiztem a debreceni jogi karra.

Sajnos Édesapám nem sokkal ezután meghalt. Halálával nemcsak az apát veszítettem el, hanem a legjobb barátot is, akire mindig számíthattam. Hasonlóságunk sok mindenből gyökerezett. Többek között talán abból is, hogy egy hónapban és egy napon születtünk. Különös, hogy testvérem pedig Édesanyámmal született egy hónapban és napon.

Az egyetem alatt, világmegváltó tervekkel keveredtem az a debreceni MDF-hez. Ezen terveket alapvetően sokszor reménytelennek, de annál szívósabbnak tetsző küldetéstudatom és optimizmusom éltette. Célkitűzéseim között szerepel egy élhetőbb, és jobb "világ" megteremtéséhez való hozzájárulás. Tudom, hogy ez egy rendkívül nehéz, és sokszereplős feladat (kötelesség), de egyszer valakiknek fel kell vállalni, olyan embereknek, akiket nem a pénz, a kizárólag önös érdekek vezérelnek. Sajnos, a politika világa (is) rádöbbentett arra, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint gondoltam.

A 2006-os országgyűlési választásokon az MDF debreceni kampányában vállaltam szerepet. A 2010-es választások eredménye semmivé tette azt a sok áldozatot, amit a pártért hoztam/hoztunk. Persze azért nem dőlt össze a világ, de a fájdalmas konzekvenciákat levontam.

Három évig az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. berkein belül jogi ügyekkel foglalkoztam. A magyarországi és a munkahelyi kiábrándító helyzetet megunva, 2011. óta Svájcban, Kanton Uriban élek és munkálkodom.